Stephen Wilkes: Bir Karede Birden Çok Anı Yakalayan Fotoğrafçı

0 Shares

Fotoğrafçı Stephen Wilkes, büyüleyici manzara kompozisyonlarını günden geceye geçerken yakalayıp işliyor, iki boyutlu durağan bir fotoğrafta uzay-zaman sürekliliğini keşfediyor. Paris’teki Tournelle Köprüsü‘nden, Yosemite Ulusal Parkı‘ndaki El Capitan’a ve Serengeti‘ye kadar birçok farklı mekanda son derece ilham verici fotoğraflar çekmiş. Çektiği bu fotoğraflara göz atıp bu fotoğrafları nasıl elde ettiğini, sanatının inceliklerini ve iş sürecini öğrenebilirsiniz. TED‘deki diğer birçok içerik gibi size ve hayata bakış açınıza değer katacak bir çalışma. Keyifli seyirler.

[aesop_content color=”#ffffff” background=”#54a9a9″ width=”1000px” height=”100″ columns=”1″ position=”none” imgrepeat=”no-repeat” floaterposition=”left” floaterdirection=”up”]Benim sürecim, ortak hafızamızın bir parçası olarak gördüğüm ikonik mekânları fotoğraflayarak başlıyor. Sabit bir gözlem yerinden fotoğraflıyorum ve hiç hareket etmiyorum. Zaman geçerken, insanlık ve ışığın uçup giden anlarını yakalıyorum. 15 saatten 30 saate kadar bir sürede, 1500’den fazla resim çekerek fotoğraflıyorum. Daha sonra gün ve gecenin en güzel anlarını seçiyorum.

[/aesop_content]

 

 

stephen-6

©Stephen Wilkes

 

©Stephen Wilkes

©Stephen Wilkes

[aesop_content color=”#000000″ background=”#c0c0c0″ width=”1000px” columns=”1″ position=”none” imgrepeat=”no-repeat” floaterposition=”left” floaterdirection=”up”]Zamanı bir rehber gibi kullanarak, zamanla olan bilinçli yolculuğumuzu gözümde canlandırarak, bu en güzel anları, pürüzsüzce tek bir fotoğrafta harmanlıyorum. Sizi Tournelle Köprüsü’nden bir manzara için Paris’e götürebilirim ve size sabahın erken saatlerinde Seine Nehri’nde kürek çekenleri gösterebilirim. Aynı zamanda, size Notre Dame’ın gece vakti ışıltısını gösterebilirim. İkisinin arasında, size Işık Şehri’nin romantizmini gösterebilirim.

[/aesop_content]

 

©Stephen Wilkes

©Stephen Wilkes

 

©Stephen Wilkes

©Stephen Wilkes

 

youtube-abone

Subscribe
Bildir
guest

1 Yorum
En Yeni Yorumlar
En Eski Yorumlar
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ezel

Olağanüstü

1
0
Would love your thoughts, please comment.x