Sony RX100 M4 İncelemesi ve Teknik Özellikleri

0 Shares

Sony RX100 IV İnceleme

Bugün sizlere Sony markasının son zamanlarda ürettiği ve isminden sıkça bahsettirdiği aynasız modellerine göre biraz daha uygun fiyatlı ve küçük boyutlarda olan, fakat boyundan büyük işler yapmaya niyetli  RX100 serisinin son üyesi Sony RX100 Mark4 İncelemesi ve testlerini paylaşıyoruz.

Sony RX100 IV Teknik Özellikler

  • 20MP  1″ (13.2 x 8.8 mm)  BSI-CMOS Sensör
  • 5472 x 3648 Maximum Çözünürlük
  • Bionz X İşlemci
  • 125-12800 ISO Aralığı
  • Jpeg – Raw Fotoğraf Formatı
  • 30” – 1/4000 (Elektronik olarak 1/32.000) Enstantane Aralığı
  • 16fps’e Kadar Fotoğraf Çekim Hızı
  • 3″ Hareketli LCD Ekran
  • 24–70 mm F1.8 – F2.8 Lens
  • Dahili Flaş ve Elektronik Vizör
  • 4K   3840 x 2160 (30p, 25p, 24p) Video
  • Slow Motion Video (1,920 x 1,080/1,000fps)
  • SD/Memory Stick Pro Duo/Pro-HG Duo Hafıza Kartı

Hız Üzerine Tasarlanan Fotoğraf ve Video Deneyimi

Sony RX100 Mark4‘ün en göze çarpan özelliklerinden birisi hız olarak ön plana çıkması. Cebimize sığacak kadar küçük olan RX100 M4  1/32.000 enstantane hızında fotoğraf çekebiliyor. Tabi ki her ışık koşulunda bu enstantanelere çıkmak mümkün olmayabilir. Fakat açık diyafram ve yüksek ıso’da bunu mümkün hale getirebilirsiniz.

sony-rx-100-iv-m4-hight-iso-shutter-speed-fotografium-inceleme-1

Sony RX100 Mark4 – Diyafram f/2.8 – Enstantane 1/32.000 – Iso 6400

Sony RX100 Mark4 - Diyafram f/2.8 - Enstantane 1/32.000 - Iso 6400

Sony RX100 Mark4 – Diyafram f/2.8 – Enstantane 1/32.000 – Iso 6400

Stüdyo ortamında sürekli ışık ile daha keskin fotoğraflar elde edilebilir. yukarıda gördüğünüz fotoğraflar süper hızlı Sony RX100 Mark4 modeli ile 6400 Iso’da ve 1/32.000 enstantane hızında çekildi. Teknik bilginizi ve hayal gücünüzü kullanarak Rx100 ile eğlenceli fakat bir o kadar da inanılmaz fotoğraflar çekebilirsiniz.

Alttaki fotoğraf çok iyi görünmeyebilir, fakat detaylara dikkat.

Bu fotoğraf cam arkasında f/1.8 diyafram açıklığında 12.800 Iso‘da ve 1/25,600 enstantane hızında çekildi.

sony-rx-100-iv-m4-hight-iso-shutter-speed-fotografium-inceleme

HFR (High Frame Rate) Slow Motion

Sony RX100 Mark4’ün 1000FPS ve 1920×1080 boyutlarında Slow Motion video imkanı sağlaması da hız konusundaki iddasını kanıtlar nitelikte. HFR (High Frame Rate) modunda Rx100 kullanıcılarına 240,480 ve 960fps (NTSC) video çekebilme imkanı sağlıyor.  İşte Sony Rx100 Mark4’le çekilmiş bazı Slow Motion videolar sizlerle.

https://www.youtube.com/watch?v=8e82ozar3Fw

4K Video İle An’ı Kaliteli Olarak Kaydedin.

Rx100 Mark4  önceki versiyonlarına göre piyasadaki kompakt fotoğraf makinelerinde de sıkça görmeye başladığımız 4K Video kaydedebilme imkanına sahip. Manuel enstantane diyafram ve netlik ile birleştiğinde boyutlarına sığmayan bir profesyonel deneyimi yaşatacağından eminiz.

3,840 x 2,160/25p  çözünürlüğe sahip 4K  MPEG-4, AVCHD, XAVC S  formatlarında video kaydetme süresi ise kesintisiz 5 dakika.

https://www.youtube.com/watch?v=NdiRFFl1ZDw

Sonuç Olarak;

Sony RX100 Mark4  Türkiye’de 2800 – 3000TL aralığında satışa sunulmaya başlandı.

Önceki modelleri gibi fiyat konusunda biraz yüksek gelebilir fakat bu modelde fiyatı hak etmesini sağlayacak özellikler mevcut. Geliştirdiği Rx100 Mark4 modelinde en göze çarpan ve öne çıkan özelliklerin hız ve 4K Video olduğunu söyledik. Bu yenilikler harici önceki modelleri ile aynı özelliklere sahip desek yanılmış olmayız.

(Bir önceki versiyon olan Sony RX100 III modeli incelemesi için Tıklayın) 

Fatih Akkuş

''Kısaca Fotoğraf Delisi''

3 Yorum
En Yeni Yorumlar
En Eski Yorumlar
Inline Feedbacks
View all comments
Mustafa Aydın

Güzel inceleme olmuş elinize sağlık, yalnız aklıma takılan bir kaç şey var.
– Video hızlı çekimde (1.000fps) herhangi bir süre kısıtlaması var mı? Yani kaç saniye slow motion video çekim yapılabiliyor?
– Çekim eşzamanlı olarak hafıza kartına aktarılabiliyor mu yoksa beklemek mi gerekiyor? Bekleniyorsa ne kadar süre bekleniyor?
Ürünü almayı düşünüyorumda cevaplayabilirseniz sevinirim, teşekkürler şimdiden.

Erkam

Sony rx100 m3 modelini kullanıyorum gayet memnunum . Bence m4 te o fiyatı hak edecek ekstra yenilik yok diye düşünüyorum .

3
0