Sony a7 ıv İnceleme ve Teknik Detaylar

0 Shares

Sony a7 ıv  İnceleme ve Teknik Detaylar

Sony a7 ıv İnceleme ve Teknik Detaylar mercek altına alındığında Sony üst segment kamera serisinin en yenisi olarak karşımıza çıktı. Bir süredir çıkışını bekliyorduk ve sonunda teknik detaylar resmen açıklandı.Artık a7 IV  de Full frame Kamera kategorisindeki yerine yerleşti. Sözü uzatmadan En Yeni Sony Kameranın açıklanan teknik detaylarına göz atalım.

Sony A7 IV İnceleme

Sony A7 IV İnceleme

Sony a7 ıv  Teknik Özellikler

  • 33 MP Full Frame Exmor R CMOS Sensör
  • 10 fps’ye kadar Çekim, ISO 100-51200
  • 10-Bit, S-Cinetone’da 4K 60p Video
  • 120 fps Yenileme Hızı ile 3,68m-Dot EVF
  • 3″ 1,03m Nokta Değişken Açılı Dokunmatik LCD
  • 759-Pt. Hızlı Hibrit AF, Gerçek Zamanlı Eye AF
  • Odak Solunum Telafisi
  • 5 Eksenli SteadyShot Görüntü Sabitleme
  • Yaratıcı Görünümler ve Yumuşak Ten Etkisi
  • USB Type-C ile 4K 15p UVC/UAC Akışı

 

Sony a7 ıv Nasıl Farklılaşıyor?

Sony yeni full frame aynasız kamerayı tanıtırken şu ifadeleri kullandı ”Alpha 7 IV, beğeni toplayan Alpha 7 III tarafından belirlenen yüksek standartları yeniden tanımlayarak, mükemmel görüntü kalitesi ve performansı ile full frame fotoğraf makineleri için “temel”i bir sonraki seviyeye taşıyor.” Peki bu iddiayı doğrulayacak teknik detaylara sahip mi? İşte onu farklı kılan temel özellikler:

Olağanüstü Görüntü Kalitesi

Yeni geliştirilen 33MP Full frame arkadan aydınlatmalı Exmor R™ CMOS görüntü sensörü sayesinde, üstün görüntü kalitesi ve ISO 50 – 204,800’e genişletilebilen Geniş ISO duyarlılığı aralığı elde edilir. Yüksek çözünürlük, Alpha 7 IV’ün gürültüyü azaltırken konunun yumuşak tonlamasını, ince ayrıntılarını ve dokularını ifade etmesini sağlar ve 15 kademeli dinamik aralığı geniş bir ifade aralığı sağlarken Yaratıcı Görünüm ayarları, hem durağan görüntüler hem de fotoğraflar için zahmetsizce orijinal görünümler oluşturmaya yardımcı olabilir.

Sony A7 IV Teknik Özellikler

Yenilikçi ve Gelişmiş Film Teknolojisi

a7 IV, Sony’nin çok beğenilen Cinema Line kameralarından alınan S-Cinetone resim profili de dahil olmak üzere gerçek dünya film prodüksiyonundan alınan teknolojiyi devralır. Bu, Sony’de çekim yapan çok çeşitli görüntü yönetmenleri ve film yapımcıları tarafından popüler hale gelen zengin, sinematik bir görünüm sunar. Süper 35mm modunda 4K 60p kayıt ile yüksek kaliteli film elde edilir ve tam çerçeve modunda 7K yüksek hızda örnekleme ile 4K 30p’ye kadar kayıt yapılabilir. Yeni kamera aynı zamanda doğal tonlamayı etkinleştirmek için 10 bit derinlikli 4:2:2 renk örnekleme, daha verimli düzenleme iş akışları için XAVC SI çerçeve içi kodlama ve iki kat daha fazla sıkıştırma verimliliği için XAVC HS  H.265 long-GOP özelliklerine sahiptir.

Video çekerken artan hassas otomatik odaklama performansı ihtiyacını karşılamak için, Alpha 7 IV’ü bir Sony E-mount lens ile kullanırken, AF kullanırken odak geçişlerini destekleyen AF Assist ve bunu sağlayan Odak Haritası da dahil olmak üzere benzersiz AF özellikleri elde edilir . alan derinliğini görselleştirir.

Sony A7 IV

Hızlı İş Akışı İçin Hibrit Çalışma Modeli

Sony A7 IV İnceleme sırasında karşılaşılan önemli bir detay daha var.Kullanıcının fotoğraftan videoya kolayca geçiş yapmasına ve istediği zaman geri dönmesine olanak tanıyan olağanüstü çalışabilirlik ve güvenilirliğe sahip hibrit bir fotoğraf ve video kamera olarak tasarlandı. Sony’nin Alpha kamera serisinde yeni olan çift katmanlı mod kadranı, Fotoğraf/Film/S&Q seçimi için alt katman ve Otomatik/P/A/S/M ve MR (Bellek Geri Çağırma) için bir üst katman ile kullanıcıların hızlı bir şekilde seçin ve özel ayarlar arasında geçiş yapın. Ayrıca 5,5 adımlı için 5 eksenli optik gövde içi görüntü sabitleme özelliğine sahiptir.

İşte Sony a7 IV incelemesinde  temel olarak fark yaratan detaylar bunlar oldu. Tüm detayları ve a7 IV Fiyatını ürün sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Erdem Kılavuz

Fotografium İçerik Editörü,İstanbul Ünv. Radyo-TV mezunu.30 yılı aşkın süredir fotoğrafçı ve fotoğraf eğitmeni.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x