Silüet Fotoğrafçılığında Dikkat Edilmesi Gereken 4 Madde

0 Shares

Silüet fotoğraflar, gerek barındırdığı dramatik hava gerekse gizem ve duyguların yoğunluğu ile izleyicinin ilgisini kolayca çekebilmektedir. Silüetler aslında izleyiciye anlatılmak isteneni direk vermiyor, mesajı izleyicinin hayal dünyasını kullanarak kendisinin keşfetmesini, fotoğrafla iç içe olmanızı sağlıyor.

Silüet fotoğraflar çekmenin temelinde çekmek istediğiniz kişiyi ya da objeyi belirli bir ışık kaynağının önüne yerleştirmek vardır. Ve bundan sonra fotoğraf makinenizi arka planı baz alarak pozlamanız. Burada unutulmaması gereken nokta kişi ve objeyi odaklamak ancak pozlama yaparken kişiyi değil arka planı baz almanızdır. Bu durumda kişi ya da objemiz az pozlanmış olacaktır ve istediğimiz silüeti etmiş olacağız.

Şimdi adım adım ne yapacağımıza bakalım;

Güçlü Bir Konu Seçin

Hemen hemen her obje ya da kişi, silüet fotoğrafının konusu olabilir ancak bazılar daha dikkat çekici olacaktır. Özellikle güçlü ve fotoğrafı ilginç kılabilecek bir obje seçerek işe başlayabilirsiniz. Bu anlamda lunaparklarda bulunan  salıncaklar bu tarz fotoğraflar için biçilmiş kaftandır. Seçeceğiniz objenin şekli önemli, renkler bu tarz fotoğraflarda o kadar ön plana çıkmamaktadır. Ancak unutulmamalıdır bu tamamıyla sizin gözünüze ve zevkinize kalmış bir durum.

Flaş Kullanmayın

Eğer otomatik çekim modu açık ise bu durumda flaşınız otomatik olarak açılabilir ki bu silüet fotoğraf çekerken karşılaşmak istemediğimiz bir durumdur. Temel olarak biz objemiz üzerinde mümkün olduğunca az ışık istiyoruz ve  bu durumu sağlamak için flaşımızı kapatıyoruz.

Işıklandırmayı Doğru Yapın

Silüet fotoğrafımızda dikkat etmemiz gereken nedir? Tabii ki, arka planımızın daha fazla ışık alması. Bunu en  iyi nasıl sağlayabiliriz pek? Tabii ki, ya gün doğumu ya da gün batımı en uygun zamanlar. Bunun dışında arka planda flaş kullanarak- aşağıda bulunan bir fotoğrafta bunu göreceksiniz- silüetler elde edebilirsiniz.

Silüetleriniz Belirgin Olsun

Eğer çektiğimiz fotoğrafın içerisinde birden fazla obje var ise mümkün olduğunca bu iki objeyi birbirinden ayrı tutmaya çalışın. Örneğin; bir ağacımız ve arkadaşımızın silüetini çekeceğiz ve bunlar bir kare içinde olacak. Eğer arkadaşımızı ağaca dayanırken fotoğraflarsak, ağaç ve arkadaşımız bir bütün olarak çıkacak ve pek tatmin edici bir sonuç olmayacak ve kafa karıştıracaktır. Son olarak ise portre çekiyor isek bu noktada bireyin direk olarak objektife değil başka bir noktaya bakmalarını sağlayarak tüm yüz özelliklerini ortaya çıkarabileceğimiz silüet fotoğrafları çekebiliriz.

Silüet Fotoğrafçılığı ve Dikkat Edilmesi Gerekenler1

Subscribe
Bildir
guest

10 Yorum
En Yeni Yorumlar
En Eski Yorumlar
Inline Feedbacks
View all comments
10
0
Would love your thoughts, please comment.x