Samyang’dan İki Bomba Daha; Samyang 135mm f/2.0 ve 135mm T2.2

0 Shares

 

Samyang durmak bilmiyor! İki farklı lensi daha fotoğrafseverlerle buluşturacak olan Samyang/Rokinon, portre fotoğraf çekenleri ve bunu videoda da gerçekleştirecek olanları sevindireceğe benziyor. 8mm f/3.5 CS ile başlayan serüvende şu anda yeni gelecek lenslerle birlikte 48 farklı bayonette lens bizi bekliyor. Samyang’ın gelişimini gözler önüne seren tabloyu aşağıda paylaştık. Böyle bir gelişme Samyang’ı nerelere taşıdığını düşünmek gerekli.

Samyang 135mm

Yeni gelecek lensin asferik ve ED lens elemanlarına sahip olduğunu ve 85mm f/1.4 ‘ten daha iyi yakınlaşma değerine sahip olduğunu söylemek gerek. Markanın şu anda muadili pek yok gibi çünkü fiyat performans olarak Samyang Af yapabilen lenslere bile fark atmış durumda. Özellikle portrecilerin dikkatini çeken açık diyaframa sahip lens modellerine sahip Samyang, 135mm ile bu seriyi taçlandırmış oldu. MF yani manuel focus olması dezavantaj gibi görülse de aynı kategoride yer alan Zeiss, Voigtlander, Mitakon gibi markaların fiyatları zaten bildiğiniz üzere çok yüksek. Tabiki kategori olarak ayıramasak da sınıf olarak birinciye yakın konumda yer alıyor Samyang lensler.

Lens

1:2.0 135mm ED UMC

Diyafram
F2.0 ~ 22
Optik elemanlar
11 eleman  7 grup
Minimum Netleme mesafesi
0.8m (2.62ft)
Filtre Çapı
77mm
Maksimum Çap
82mm
Mount
CANON EOS (Yakın zamanda Nikon, Sony A, Sony E ve Fuji X Mount
Format Uyumluluğu
FULL FRAME / APS-C
Görüş Açısı
18.8° / 11.7°
Uzunluk:
122.1mm
Ağırlık:

 830g

 

Video konusunda da eksik kalmayan Samyang lensler diyafram geçişi hissedilmeyen T serisine ekstradan dış yapıdaki değişiklikleriyle de profesyonel video ekipmanları kullanımında çok avantajlı konuma getiriyor. Üstelik fiyat farkı olmadan.

Samyang lenslerin Şu an için Nikon modellerde AF confirm sunması ise Nikon severleri daha fazla memnun edecek gibi. Canon için Af confirm vermese de canlı önizlemede daha yakın görüntüleme ile doğru net alanı yakalamak zor değil. Aynasız seri için değil de DSLR modeller için çıkan Samyang 135mm f/2.0, full frame olmasıyla da önemli bir alana adını tekrar yazdırıyor. Sony E mount ve Fujifilm X Mount lensleri de beklenen bayonetler arasında. Herhalde önceliği Full Frame olmasından ötürü Sony E Mount’a verecek gibi görünüyor.

Fotoğraf Lensler

 Video Lensler

 

 

Dursun Yartaşı

İstanbul’da yaşayan gezgin bir düğün fotoğrafçısı.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x