İnceleme

Nikon 50mm f/1.8D İncelemesi ve Teknik Özellikleri

Nikon 50mm f/1.8D fiyatı ve özellikleri itibariyle Nikon’un harika bir performansa sahip olan ve en çok satan portre lenslerinden birisi. Optik kalitesi fiyatına oranla çok iyi olan lensin sadece 156gram ağırlığı da kompakt yapısına yansıyor. Kolay taşınabilirliğinin yanısıra tüm gövdelerde performansını kanıtlayan lenste iki adet ayar halkası bulunuyor. Arka halka ile diyafram değerini değiştirebilirken ön halka ile de netliği ayarlayabiliyorsunuz. Bu özelliği ile diğer lenslerden ayrılan 50mm 1.8D Nikon’un tüm gövdeleriyle uyumlu. Filmli gövdelerde dahil kullanabileceğiniz lens AF motoru olmayan gövdelerde netlemeyi mauel olarak yapmanıza imkan tanıyor.

satin-alma

Nikon 50mm f/1.8D Teknik Özellikleri

Odak Uzaklığı50mm
Diyaframf/1.8 - f/22
MountNikon F
Format UyumluluğuNikon FX/35mm Film
Nikon DX
Görüş Açısı46°
Minimum Netleme Mesafesi45,72cm
Büyütme0,15x
Grup/Element5/6
Diyafram Bıçak Sayısı7
Görüntü SabitlemeHayır
Otomatik NetlemeEvet
Tripod BağlantısıHayır
Filtre Çapı52mm
Ölçüler6.35 x 3.81cm
Ağırlık156gr

Lensin fotoğrafa yansıyan kalitesi canlı renklerle birlikte konuyu arka plandan ayırabilmesiyle karşımıza çıkıyor. Açık diyaframı sayesinde net alanı ayarladığınızda konunun arka-ön planında kalan nesneler kadrajınıza flu şekilde yansıyacaktır. Lensin kaplamaları sayesinde yüksek kontrast değeri ve doğru renkleri elde etmemizi sağlar. Kromatik sapmaları engelleyen yapısı sayesinde tüm diyafram değerlerinde yüksek performans gösteren 50mm 1.8D AF 5 grupta 6 optik elementten oluşuyor.

Nikon 50mm f/1.8D ile uyumlu filtreler nelerdir?

Nikon 50mm f/1.8D’nin filtre çapı 52mm‘dir. Dolayısıyla hangi markanın filtre kitini alırsanız alın, filtre çapının 52mm olduğundan emin olun. Piyasada fiyat/performans olarak öne çıkan filtre markalarından biri olan Kaiseberg 52mm Filtre Kiti‘ni satın alabilirsiniz.

lens-fotograflari

youtube-abone

Continue Reading

Fotografium'un dijital içeriklerinden sorumlu Pokemon. Marmara Üniversitesi İngilizce Tercümanlık mezunu. Eski MTV Türkiye ve NBC Universal altyazı çevirmeni.

15 Comments

Kimler Neler Demiş?

Bildir
avatar
Fotoğraf Dosyaları

Video ve Ses Dosyaları

Sıralama:   En Yeni Yorumlar | En Eski Yorumlar
Misafir

D5200 ile kullanıyorum, olmazsa olmazlarımdan…

Misafir

D5200 kullaniyorum. Otomatik odaklama olmadigi icin kullanamadan sattım.

Misafir

Kesinlikle aldığınıza pişman olmazsınız faydalı bir lens düşük ışıklı ortamlarda performansı çok iyi fiyat olarak da baya uygun tavsiye ederim.

Misafir

bu lensin fiyatı ne kadar

Misafir

Bu lensin japon ve çin üretimi arasında herhangi bir kalite farkı varmıdır ?

Misafir

Ben d7000 le kullaniyorum ama bir netlik sorunum var birturlu cozemedim 610 da kullandim lens i canavar gibi ama 7000 de netlik ve keskinlik alamiyorum fine tune deneyecegim simdi bakalim ne olacak

Misafir

2sene önce aldım 2hafta önce sattım pek bi işime yaramadı ama güzel keskin bi lens

Misafir

Yıldız pozlamaj için harika

Misafir

Bende çok memnunum süper.

Misafir

Mükemmel bir lens

Misafir

nefis bi lens prof çekim yaptığını anlıyosun bununla

Misafir

Fiyatina gore en iyi lens diyebilirim. Her fotografcinin cantasinda bulunmasi gereken bir lens

Misafir

Harika bir lens. Karanlikta bile mukemmel fotolar cekebilirsiniz.

Misafir

Bir dönem albüm çekimlerimi bununla yapmıştım , küçük ama etkili !

Misafir

yaklaşık 5-6 senedir kullaniyorum ve çok memnunum kesinlik harika

wpDiscuz

More in İnceleme