Teknik Bilgi

Kit Lensinizi Değiştirmeli Misiniz?

Kit Lensinizi Değiştirmeli Misiniz?

Makinenizi aldıktan sonra kafanızda oluşan ve etraftan gelen en önemli eleştiri ve soru budur: ‘Kit lens mi kullanacaksın?’, neden olmasın ki?
Yeni başladıysanız, ne çekeceğinizi bilmiyorsanız ve hem manzara, hem portre, hem makro çekeyim hangisini beğenirsem ileride ona özelleşirim istiyorsanız (ki doğrusu budur) , kit lensinizi kullanarak neyi çekeceğinize karar verebilirsiniz.

Öncelikle şunları yapmalısınız:

– Kit lensinizi hor görmeyin, parasına göre gayet iyi bir lenstir.

– Makinenizi ve lensinizi iyi tanıyın, hemen burun kıvırıp yeni lenslere bakmaya başlamayın.

– Fotoğrafın temellerini anlamaya çalışın.

– Kullanım kılavuzunu okuyun.

– Alan derinliğini nasıl daha iyi sağlayacağınızı test çekimleriyle ölçün.

– Lensinizi sabit zoom’a alarak (örneğin sadece 55mm) tüm gün bu açıda fotoğraflar çekin ve zoomu kendiniz gidip gelerek yapın. Kadrajınız oturacaktır.

– Değişik enstantane değerlerinde fotoğraf çekin ve en düşük hangi enstantanede çekim yapabileceğinizi fark etmeye çalışın.

– Arkadaşlarınızın ve mümkünse tanımadığınız kişilerin portrelerini çekmeyi deneyin.

– Her türlü fotoğraf çekimini deneyin, makro, manzara, hızlı giden araba…

– Neyi fotoğraflamaktan zevk aldığınızı bulmaya çalışın.

– Deklanşöre her basışınızda ‘Bu fotoğrafı neden çekiyorum?’ sorusunu kendinize sorun.

Uzun lafın kısası, başkalarının ne dediğini umursamayın, yeni başladıysanız kit lensinizi sevin, ekipman deliliğine bulaşmayın, kit lensinizle de iyi kompozisyonlar kurarak çok iyi fotoğraflar çekebilirsiniz…

Continue Reading
23 Comments
avatar
Fotoğraf Dosyaları

Video ve Ses Dosyaları

0 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers

Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
En Yeni Yorumlar En Eski Yorumlar
Bildir

More in Teknik Bilgi