Kimseye Çaktırmadan Dünyayı Dolaşırken Fenomen Olan Ayşe Teyze

0 Shares

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada bizi hem sevindiren hem de cesaretlendiren bir olay yaşandı. Malum dünyayı gezmek hemen hepimizin hayali ama her şeyi bir rutine bağladığımız konforlu alanımızdan dışarı adım atmak cesaret gerektiren ve zor bir başlangıç. Gezgin olmanın imkansız olduğu düşüncesini zihinlerimize “mantıklı” gerekçelerle kazırız ki, sıkıcı hayatlarımızın ve üşengeçliğimizin bir sürü bahanesi olsun.

seyahat

Çünkü gezebilmek için her zaman kafamızda kurguladığımız onlarca ön koşul vardır. Dil, para, yaş vb. Bu şartlardan birisi de “kadın başına” gezmenin mümkün olmayacağı düşüncesi. İşte bu hikaye, bu ön yargıyı yerle yeksan eden Ayşe Teyze‘nin hikayesi. Hikaye, Ayşe Teyze’nin Ayder civarında ayağını burkunca otostop çekmesiyle başlıyor. Otostop çekerken Gürcistan’a giden bir çift yolda Ayşe Teyze’yi görüp arabalarına alıyorlar.

ayder

Ayşe Teyze’yi bıraktıktan sonra teyzenin kamerasını arabalarında unuttuğunu fark eden çift fotoğraf makinesini açınca gördüklerine epey şaşırıyorlar. Ayşe Teyze’nin sıradan bir yolcu olmadığını anlıyorlar.

Mostar, Bosna-Hersek

Mostar, Bosna-Hersek

Gürcistan’a vardıklarında durumun farkına varan çift adını bile bilmedikleri bu teyzeye nasıl ulaşacaklarını bilemeyip üzülüyorlar ve tam da olması gerektiği gibi sosyal medyanın gücüne bel bağlıyorlar.

Taj-Mahal, Hindistan

Taj-Mahal, Hindistan

Bu fotoğrafların insanları neden şaşırttığı malum. Orta yaşlı, geleneksel Anadolu kadını görünümünde, toplumun kendisine biçtiği role göre evde dizini kırıp torun torba bakması gereken bir kadının herkesin gitme hayaliyle tutuştuğu yerlerde geziyor olması insanları şaşırtıyor.

ayse-teyze3

Fakat o da ne? Ayşe Teyze istediği zaman torununa bakan istediği zaman da çıkıp dünyayı dolaşan özgür ruhlu bir gezgin çıktı. Ayağını burkmasına rağmen hiçbir şey olmamış gibi Balkan Turu’na çıkan Ayşe Teyze’nin gezme tutkusuna hiçbir engel ket vuramamış.

Paris, Fransa

Paris, Fransa

 

Pisa, İtalya

Pisa, İtalya

Vee mutlu son… 🙂

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x