Kamera Restricta İle Eşsiz Fotoğraflar Çekin

0 Shares

Fotoğrafçı Philipp Schmitt‘in tasarladığı yeni konsept kamera ”Restricta”ya merhaba deyin.

Restricta benzersiz fotoğraflar çekmek için mükemmel bir araç. Bu kamera diğerlerinden biraz daha farklı. Çekim alanında aynı yerden daha önce çok sayıda fotoğraf çekildiyse, orjinal olmayan kopya fotoğraf olacağı için çekimi engelliyor ve bu fotoğraflar web üzerinden taranıyor. Yani çekim yaptığınız yerde daha önceden fotoğraf çok sayıda çekildiyse orada çekime izin vermiyor ve başka bir açıdan bölgeden çekmeniz için sizi uyarıyor.

restricta-camera

Kamera Restricta

 

 

Kameranın arka yüzündeki bir sayaç sürekli bulunduğunuz yerin 35 metre yarıçapındaki bölgede önceden çekilmiş fotoğraflar varsa bunları koordinatlardan tarar ve sayısını gösterir.

restricta-yes

Kamera Restricta

 

 

Bulunduğunuz bölgedeki önceden çekilen fotoğraf sayısı belirli bir seviyenin altında olduğu zaman kamera çalışıyor ve vizör çekime hazır hale geliyor.

restricta-viewfinder-yes

Kamera Restricta

 

 

Eğer burada önceden çok fazla fotoğraf çekildiğini kamera tespit ederse arka ekranda bir uyarı mesajı çıkıyor, kırmızıya dönüyor ve vizör de büyük bir kırmızı X işareti ile çekim engelleniyor.

restricta-prohibited

restricta-viewfinder-no

 

 

Bu garip ve kısıtlayıcı sistemin amacı ise eşsiz fotoğrafları çekmenizi sağlamak ve tekrar tekrar aynı görüntüleri çekip gereksiz fotoğraf yığınları oluşturmayı engellemeye yardımcı olmaktır.

Schmitt kamera hakkında yorum olarak “Tabii ki sadece yakın coğrafi etiketleri tarayarak bir fotoğrafın benzersizliğini kanıtlamış olamayız. Yine de, az fotoğraf çekilmiş bir konumu bulmada ve özel bir fotoğrafı çekebilmek için faydalı bir araç olabilir.” diyor.

Bu kameranın en kötü yanı ise dünyanın en popüler turistik yerlerini ziyaret edenler için çoğunlukla o bölgede çok sayıda fotoğraf çekildiği için çekime engel olma ihtimali.

İşte Kamera Restricta’nın nasıl çalıştığını gösteren kısa bir 4 dakikalık tanıtım videosu.

Fatih Akkuş

''Kısaca Fotoğraf Delisi''

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x