İnstagram Reels Videosu Nasıl Çekilir? 5 İpucu

0 Shares

İnstagram Reels Videosu  İçin 5 İpucu

İnstagram Reels Videosu Nasıl Çekilir ? Bildiğiniz gibi İnstagramın son 1 yıldır hayatımızda olan reels videoları aktif olarak kullanılıyor.İlk çıktığında 15 sn olan süresi yakın bir zamanda 60 sn ye çıkmış durumda..Yani 1 dk içerisnde anlatmak istediğinizi en etkili şekilde izleyiciye sunmalısınız. İnstagram Reels Videosu ticari olarak ürün tanıtımı için kullanıldığı gibi insanların hobilerini anlatmak için de aktif olarak kullandıkları bir yöntem.Özellikle yemek tarifi anlatımları en çok izlenenler arasında. Peki bu kısa videoların etkileyici olmasını nasıl sağlarsınız.Bunun için size Reels videolarınızın etikisini arttıracak 5 ipucu vericez.

1 Sahne planlaması yapın

Öncelikle reels videonuzda 60 sn içerisinde anlatmak istediğinizi en iyi şekilde anlatmak için kaç sahne kullanacaksınız bunu belirleyin. Dediğimiz gibi İnstagram reels videoları 15 sn,30 sn ya da 60 sn süreyle çekilebilir.. En başa bu planlamayı anlatacak bir sahne ve etkileyici bir başlık kullanın.

 

Etkili Reels Videosu Nasıl Çekilir?

2. Zemin ve Arka planınız sade ama etkileyici olsun.

Özellikle ürün tanıtımı ya da bir tarifinizi paylaşıyorsanız.Kullanılacak zeminin rengi ve dokusu ürünün önüne geçmemeli.Yani dikkati dağıtmamalı.Yine arka plan da tek renk ve ürünle uyumlu olmalı.Böylece kısa süreli olacak bir sahnede izleyenlerin doğrudan ürüne odaklanmasını sağlarsınız.Zemin olarak doğal ahşap bir yüzey .ve arka plan olarak da düz siyah fon kartonu kullanabilirsiniz..Basit ama etkili bir çekim fonu oluşturmak bu kadar kolay aslında.

reels için fon

3. Aydınlatmayı etkileyici kullanın.

Aydınlatma sinematik videonun olmassa olmazıdır. Belki de videonuzu diğerlerinden ayıredecek en önemli kısmıdır.Çünkü hem videonuzun genel renk düzenini sağlar hem de çekeceğiniz konunun daha doğru algılanmasını sağlar.Böylece daha sonradan kullanacağınız efektlerle de etkileyici renkler elde edersiniz. Bunun için küçük renk ayarlanabilir neewer ledleri tercih edebilirsiniz.Telefonların lensleri ve sensörleri küçük olduğundan bu küçük ledlerle büyük sonuçlar elde edebilirsiniz.Işıkları doğru konumlandırısanız çok farklı sahnelere sahip olursunuz.Özellikle kamera hareketi olmayan sahnelerde ışığınızı yüzeyde gezdirerek çarpıcı etkiler oluşturabilirsiniz.

Neewer T100 Led

4.Temel kamera hareketleri ile videonuzu canlandırın.

Evet sinematik etkiyi sağlayan en önemli şeylerden biri de kamera hareketleridir.Telefonlarınızla da bu hareketleri rahatlıkla yapabilirsiniz. Temel kamera hareketleri pan,tilt ve kaydırma hareketleridir. Bunlardan en çok rağbet görenler de yatay olarak sağdan sola ya da yukarıdan aşağıya kaydırma hareketleridir.Bir de kamera ile konuya yaklaşma ya da uzaklaşmalardır. Tüm bu hareketleri kolay ve sarsıntısız olarak yapmak için neewerın telefon tutuculu  kafesini kullanabilirsiniz. El tutamacı bu hareketleri kolayca yapmanızı sağlıyor.Ayrıca telefonu reels video formatı için dik olarak tutabilirsiniz.Yine tripodun üstüne bağlayıp sadece telefon tutucu olarak da kullanabilirsiniz. İsterseniz de üzerine mikrofon ve ışık da bağlanabiliyor.İşte bu kamera hareketlerini yerinde ve doğru uygularsanız videolarınız farkedilecektir.

Neewer Telefon kafesi

5. İnstagram Reels Videosu İçin İyi bir Video İşleme Uygulaması Kullanın.

Reels videolarınızı birleştirip üzerine yazı ve video ekleyeceğiniz birçok ücretsiz uygulama var. Mesela videolara fligran atmayan Capcut uygulaması gibi. Ama sizin bildiğiniz ve faydalı gördüğünüz başka uygulamalarda varsa yorum kısmına mutlaka yazın. Sahnelerde zaten iyi bir aydınlatma yaptıysanız çok fazla efekt olayını abartmayın.Sadece daha etkileyici renkler veren efektler kullanın.Yazı fontunuzu ve müziklerinizi de anlatacağınız konuya uyumlu seçin. Kurgu yaparken yani sahnelerinizi birleştiriken her sahnenin yeterince durumu anlattığından emin olun.Sahneler arasında geçiş yaparken de yumuşak geçişler kullanmak tüm videonuzun bütünlüğünü sağlayacaktır. İşte Basit ve uygun ekipmanlarla sinematik reels videoları nasıl yapılır tüm detayları ile anlattık.Yine bu konuyu anlattığımız eğitim videomuza da göz atmak istersiniz.

 

Erdem Kılavuz

Fotografium İçerik Editörü,İstanbul Ünv. Radyo-TV mezunu.30 yılı aşkın süredir fotoğrafçı ve fotoğraf eğitmeni.

Subscribe
Bildir
guest

1 Yorum
En Yeni Yorumlar
En Eski Yorumlar
Inline Feedbacks
View all comments
ceren

1 dakikada bir profesyonel gibi Reels videoları oluşturmak için “Reelsy Reel Maker” Uygulamasını da kullanabilirsiniz! Uygulamada trend olan sese sahip 400’den fazla önceden hazırlanmış şablonlar var 🙂

1
0
Would love your thoughts, please comment.x