Hava Fotoğrafçılığının Tarihi ve Drone
Sıcak Hava Balonu Karanlık Oda
Uçurtmalar, Güvercinler ve Roket
Fotoğraf teknolojisinin gelişmesi, yavaş yavaş havadan daha rahat fotoğraflar çekebilmeyi sağladı. Sıcak hava balonlarının yanı sıra, havada kameraları taşımak için uçurtmalar, güvercin ve roketler kullanılmaya başlandı.
1903 yılında, Julius Neubranner güvercinler için küçük bir göğüse monte edilen kamera tasarladı. Kamera güvercinle birlikte yol boyunca uçtu ve 30 saniyelik aralıklarla otomatik pozlama ile fotoğraflar aldığı biliniyor. Uçuş sebebi fotoğraftı, ancak her zaman güvenilir değildi! Çoğunlukla askeri amaçlarla kullanıldı, kuşlarla yukarıda çekilen hava fotoğraflarından kartpostallar yapıldı, zamanla popüler oldu ve bu fotoğraflar 1909 Dresden Uluslararası Fotoğraf Sergisinde tanıtıldı.
Bir rokete monte edilen kameradan ilk başarılı hava fotoğrafı Nobel ödülü ismi ile bilinen İsveçli mucit Alfred Nobel tarafından 1897 yılında alındı. 1906 yılında, Almanya’da Albert Maul, basınçlı hava tahrikli bir roket kullanarak daha güvenilir bir yöntem ile fotoğraf çekti. Fotoğraf çekilmeden önce 2600 feet yüksekliğe ulaşan roket ardından hava fotoğrafını çekti ve kamera dünyaya geri paraşütle iniş yaptı.
Günümüzde Hava Fotoğrafçılığı
Günümüzde ise teknolojinin inanılmaz derecede geliştiği ve her sektöre uygulandığı bir devirdeyiz. Fotoğraf sektöründe olan gelişmelerle eş zamanlı olarak havadan görüntüleme teknolojileride bu ölçüde gelişti ve gelişmeyede devam etmekte. Üretilen gyro-stabilizer sistemleri bulunan GPS destekli havadan görüntüleme cihazları dahili veya harici kameralar ile üst seviyede kaliteli görüntüler alabiliyor.
Beni takip et özelliğinden otomatik eve dönüşe kadar bir çok özellikle artık teknolojinin her türlü imkanını kullanabiliyoruz. Güvercinle havalanan kamera geri dönecek mi dönmeyecek mi gibi bir endişeniz artık yok 🙂 Tabi bu teknolojik cihazların bir çok dezavantajı da mevcut. Özel mülklerin anların görüntülenmesi, Yasak olan ve tehlikeli bölgelerde uçmak, bataryanın bitmesi veya başka bir teknik veya pilot hatası ile olmadık yerlere düşmesi, kazalar ve daha bir sürü sebep. Bu alanda oluşan ticari gelir kapısı ise bu işin ayrı bir boyutu. Artık her cebe ve yaşa hitap eden minik helikopterlerden, altına 50.000 dolarlık kameraların bağlanıp uçurulabildiği profesyonel dronların bulunduğu geniş bir ürün yelpazesine sahip bu pazar bakalım gelecekte ne gibi yeniliklerle karşımıza çıkacak.
Sizlerde Drone ile havadan fotoğraf ve video çekmek istiyorsanız tavsiyemiz DJI Phantom 3 serisidir.
Bu ürünün incelemesi için Tıklayınız.