Fotoğrafta Farklı Bir Boyut

0 Shares

Ayaka Ito fotoğrafa yeni bir boyut kazandırdı. En azından ben öyle düşünüyorum. Bu kişinin fotoğraflarını
gördüğüm an şunu düşünmeden edemedim “Bizde niye bu kadar yaratıcı beyinler yok?”. Aslinda düşündüğüm şey yanlış. Yok degil! Sadece ortaya çıkmasına ihtiyaç yok ya da en azından bu engelleniyor. Buna engel olan ise temelde toplum bilinci. Ve eminim buna sizler de bir çok fotoğraf platformunda rastlamışsınızdır. Kişi farklı bir şey denemiş ve paylaşmıştır. Ancak olmaz öyle şey, anında müdahale edilir ve yerilir. Sınırlarımz belirli onun dışına çıkmamız pek mümkün kılınmıyor bu yüzden. Anında bir karalama ve hor görme süreci başlatılıyor. Bir şekilde yaftalanıyorsunuz. Neyse konudan çok uzaklaşmadan fotoğraflara geri döneceğim. Ancak söylemeden edemiyorum bu sekilde bir fotografa bile “Bu fotograf değil, photoshop diyecek kisi potansiyeli çok fazla maalasef” belki de şuan bu yazıyı okuyan sizler bile bunu aklınızdan geçiriyor olabilirsiniz.

Fotoğraflar ve Yaratıcısı Hakkında Kısa Bilgi:

Bu teknigi ortaya cikaran Ayaka Ito, grafik tasarimci aslinda. Bu projesine 2008 yilinda Rochester Teknoloji Enstitüsü tarafindan sunulan 3D hareket ve Uygulama dersi sayesinde başladığını belirtiyor. Bu projesinde geliştirdiği bir yazılım, flash ve photoshop‘u kullanarak fotografi parcalara ayiriyor ve gordugunuz hali almasi icin yeniden birlestiriyor.

Ayaka, fotoğrafladığı mekanların tümünü hem modelle hem de model olmadan fotoğraflayarak süreci baslatmış. Daha sonra ise yardımcısı ile birlikte programladığı   çizim yazılımı ile model üzerindeki şeritleri oluşturmuş. Şeritleri oluşturduktan sonra ise Cinema 4D programına aktarılmış. Aktarım gerçekleşikten sonra ise 3 boyutlu hale getirmek için “alpha kanalında“şeritler model üzerine uygulanmış.
Fotograflara bir goz atalim,

Subscribe
Bildir
guest

2 Yorum
En Yeni Yorumlar
En Eski Yorumlar
Inline Feedbacks
View all comments
2
0
Would love your thoughts, please comment.x