Canon Kullanıcıları İçin Tak-Gez Lens İncelemeleri

0 Shares

Makineyi alırsınız ve bir süre sonra lensleriniz size yetersiz gelmeye başlar, veya başka bir alan yönelirsiniz ama lensleriniz bu alana göre değildir. Tak-gez lens farkı da burada ortaya çıkıyor. Ya da artık lens takıp çıkarmaktan gına gelmiştir, hafif olsun tek lens olsun şeklinde düşünebilirsiniz. Sizler için bütçemizi fazla aşmadan en iyi sonuçları elde edeceğimiz tak-gez lensleri inceledik.

Canon 24-105 mm f/4L IS USM

İlk olarak L serisi lensi olan Canon 24-105 mm f/4L IS USM ile başlıyoruz. Bu lens Canon kullanıcılarının severek kullandığı tak gez lensidir. Canon’un tüm DSLR makineleri  ile rahatlıkla kullanabilirsiniz. USM özelliği sayesinde size sessiz ve hızlı bir odaklama imkanı sağlar. Full frame bir gövdeniz varsa 24mm olarak geniş açı sağlamaktadır fakat 1.6 çarpanlı bir gövdeye sahipseniz 38.4mm’ye tekabul eden bir geniş açı sağlar size. Dolayısıyla çok geniş açı istiyorsanız bu lensi tercih etmeyebilirsiniz. Keskinlik konusunda çektiğiniz fotoğrafların orta kısımlarındaki netlik gerçekten çok başarılı seviyelerde. Fakat Full Frame kullanıcıları kenarlara doğru fotoğrafın yumuşadığını ve keskinliğin azaldığını fark edeceklerdir. Lensin takıldığı bölümünün dikdörtgen olmasının sebebi kontrast oranın arttırması ve lens flare?i azaltmaktır. Diyaframı 4 ve sabittir. 8 adet dairesel diyafram bıçağına sahip olduğu için bokeh konusunda da başarılıdır.  Canon 24-70 mm f/2.8L USM lensi ile çok karşılaştırılan bir lenstir. Aralarındaki en önemli fark f/2.8 olmasıdır. Buda makinenize 2 kat fazla ışık girmesini sağlar. Bu nedenle az ışık ortamında Canon 24-70 bir adım daha öne çıkar. Bunu en çok etkileyen faktör de sizin ne çekeceğinizdir. Canon 24-105′in bir artısı da IS özelliğidir. Bu titreşim engelleme özelliği size 3 stopluk avantaj sağlayacaktır.  105mm de elleriniz titremeden fotoğraf çekebilmeniz gibi. 0.45m mesafeden size tatmin edicek şekilde objeye yakınlaşmanızı sağlar.

Canon 24-105mm f/4L IS USM İle Çekilmiş Fotoğraflar

Canon 24-70 mm f/2.8L USM

Üstte Canon 24-70mm‘den biraz bahsetmiştik zaten fakat 24-105 ile aradaki fiyat farkına değer mi diye mutlaka soruyorsunuzdur. Cevabı aslında kişiye göre değişmekle beraber; evet değer. Çünkü eğer 2.8 diyafram ihtiyacınız varsa, bolca konser gibi loş ışıklı alanlarda çalışıyorsanız hem daha fazla ışık alan ve dolayısıyla daha hızlı çalışan bu lens size göre. Canon ‘un zoom grubunda en iyi zoom lensidir diyebiliriz hatta bu lens için. Full-Frame olmayan makineler için yine çok geniç açı diyemiyoruz çarpan faktöründen dolayı, ama 24-105 gibi kontrastı çok iyidir, her bölgede keskinlik üst seviyededir. Sabit odaklı lensler kadar kaliteli sonuçlar elde edebilirsiniz desek çok da abartmış olmayız.

Canon 24-70 mm f/2.8L USM İle Çekilmiş Fotoğraflar

Tamron 17-50 mm F/2.8 VC ‘li Titreşim Engelleyici Lens

tamron1750

Canon’un IS özelliği olduğu gibi Tamron 17-50 f2.8 VC’nin de VC  özelliği vardır. VC özelliği size elde gerçekleştirilen fotoğraf çekimlerinde bulanıklıkların önüne geçerek maksimum netlikte görüntüler elde edilmesine yardımcı oluyor. Keskinlik olarak gerçekten çok  başarılı bir lenstir. Crop faktörü göz önüne alındığında 27,2mmlik bir bakış açısı sağlıyor size. Canon da L serisi olduğu gibi Tamronda da SP serisi mevcuttur ve bu lens o ailedendir.  VC siz olan modelinde gündüz saatlerinde  enstantane hızı 1/100 altına indiğinde elin titremesinden dolayı kaynaklanan bulanıklıklar oluşuyordu ama yeni çıkan bu modelde VC sayesinde  enstantane hızını 1/30 a kadar  rahatlıkla çekim yapabiliyorsunuz. Tabi bu yine de sizin elinizin titremeye karşı olan dayanıklılığıyla da ilgili. Diyaframının F/2.8 olması portrelerde ve ışık az olan ortamlarda bir çok avantaj sağlar . 50mm de yüzde oluşan keskinlik dikkat çekicidir. Arka plan bulanıklığı gayet tatmin edicidir.

Tamron 17-50mm F/2.8 VC İle Çekilmiş Fotoğraflar

Sigma 17-70 mm f/2.8-4 DC Makro OS HSM Lens

sigma 17-70mm f2.8-4

Sigma 17-70 f2.8-4 DC Makro OS lens 17mm de 2.8 diyafram açıklığı sağlamaktadır size. Özellikle portre , spor ve makro fotoğraflarıyla ilgili olanlar için dikkat çeken bir lenstir.  Lenste bulunan Optical Stabilizer yani sarsıntı önleyicisi  perde hızını 4 stop etkilemektedir ve bu 4 stop yeterli olacaktır. Sigma bu modelde eskisine göre otomatik odaklama hızını da oldukça iyileştirmiş. Tüm zoom aralığında 22cm asgari netlik mesafesine ve 1:2.7 azami büyütme oranına sahiptir. Makro çekimler için 4.7cm netlik mesafesi bu lensi ideal bir makro lense dönüştürür. Çok Katmanlı Kaplama parlama ve yansımaları düşürürken yüksek kontrastlı görüntülerin oluşmasını sağlar. HSM motoru ile donatılan bu lens yüksek hızda sessiz netlik yapar. 7 yapraklı diyaframı arka planda eşsiz bir netsizlik yaratır.

Sigma 17-70 mm f/2.8-4 DC Makro OS HSM Lens İle Çekilmiş Fotoğraflar

Subscribe
Bildir
guest

5 Yorum
En Yeni Yorumlar
En Eski Yorumlar
Inline Feedbacks
View all comments
Hüseyin

Canon 15-85mm niçin listede yok? 3,5-5,6 diye mi elediniz?

Musa

18 135 hakkinda ne düşünüyorsunuz

yasin ceylan

merhaba; önerileriniz için teşekkürler.
Canon 15-85 mm hakkında önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim

can Aydın

Yukarıdaki açıklamaları okudum yalnız,
Canon EF 24-70mm f/4L IS USM(Canon mark III bady ile verilen bir objektif) diye de bir lens var bu lens ile
Canon 24-105 mm f/4L IS USM de arasında ne önerirsiniz. Bu konudaki fikrinizi öğrenmek isterim.
şimdiden teşekkürler.

FATİH ŞENER

yukardaki konudada bahsedilmiş ama DX formatta keskinliği, imaj kalitesi ve netlemede kararlılığı özellikleri bakımdan hangi tak gez lensi önerirsiniz kafamda aslında iki lense indirdim sayıyı tamron 17-50 f2.8 no vc veya sigma 17-70 f2.8-4 c serisi yeni model tamronun bazı eksileri var siz daha iyi bilirsiniz keskinlik dışında ama sigma c serisi yeni bi lens keskinlik olarak tatmin edermi kit lenslerden sonra. şu ikilemden kurtarın beni..saygılarımla iyigünler dilerim..

5
0
Would love your thoughts, please comment.x