Achmad Zulkarnain: Kolları Ve Bacakları Olmadan Dünyaya Gelen Profesyonel Fotoğrafçı

0 Shares

Tutku arayışında engeller söz konusu olduğunda, Achmad Zulkarnain herkes için bir rol modeli olabilir. 25 yaşındaki Endonezyalı fotoğrafçı, kolları ve bacakları olmadan dünyaya geldi. Ancak kimilerine göre engel olarak adlandırılan bu durum, onu halihazırda büyük bir başarı elde ettiği sanat formunu ve tutkusunu takip etmekten alıkoymadı.

Arkadaşları tarafından Dzoel olarak seslenilen Achmad sekiz yaşına kadar fiziksel olarak diğer arkadaşlarından farklı olduğunu bilmiyordu. ”Büyük bir ayna buldum. İşte o zaman diğerlerinden farklı olduğumu farketmiştim.” Ve sonrasını depresyon takip etti. Artık evden dışarı çıkmamaya başlamıştı. Daha sonra ailesinin ve arkadaşlarının desteğiyle okula dönüp liseyi bitirdi, kendine internet kafede bir iş buldu.

Fotoğraf çekmeye başlamasıyla ilgili olarak; ”Çalışmaya başladığım yerde bir fotoğrafçılık hizmeti vardı. Kredi ile fotoğraf makinesi almaya karar verdim. Fotoğrafçı olarak tanınana kadar sürekli öğrendim, öğrendim ve öğrendim.” diyor. Hobi olarak başladığı fotoğrafçılık, zamanla sergilediği başarı ile ciddi bir kariyer haline geldi. Manzara ve moda çekimlerindeki çarpıcı imgeleriyle Instagram‘da binlerce takipçi kazandı. Ayrıca yerel bir gençlik kulübünde gönüllü olarak fotoğrafçılık eğitimi veriyor.

Achmad, kolları olmadan vizöre bakabilmek için bir dizi teknik geliştirdi. Kamerayı kapatıp açmak için ağzını kullanmaya ve deklanşöre basmak için kollarının uçlarını kullanmaya başladı. Çekimlerinden sonra fotoğraflarını bilgisayarında kendisi düzenliyor.

Achmad etrafı dolaşıp çekim yapmak için ailesinin ve arkadaşlarının yardımıyla tasarlayıp yaptığı go-kart benzeri bir araç kullanıyor. Çarpıcı portreler çekmek için ışık kullandığı yakın çekimleri bulunuyor. Yaratıcılık ve başarı için herkese ilham kaynağı olan Achmad, severek ve her gün daha da başarılı olduğu işindeki rolü için “Engelli değilim. Ben sadece farklı yaratılmış biriyim. Bir şeyler yapabilmek adına kendi tarzımı yarattım.’’ diyor.

Herkese ilham kaynağı ve belki de bir ışık olabilecek Achmad’ın işlerini incelemek için Instagram hesabını takip edebilirsiniz.

Gökhan Gök

Yönetmen & Müzisyen. Marmara Üniversitesi Sinema Televizyon Bölümü'nü birincilikle bitirdi. TURSAK Geleceğin Sineması Ödülü, Boğaziçi Film Festivali En İyi Senaryo Ödülü sahibi. Çeşitli sinema ve reklam filmlerinde senaristlik ve yardımcı yönetmenlik yaptı. Fotografium'un Youtube yüzü.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x