Nikon Pasta Nasıl Yapılır?

Bu yazımızda çok tatlı bir konuyu sizlerle paylaşıyoruz. İnternet üzerinden gördüğümüz kek ve pasta şeklinde olan fotoğraf makinelerine hepimizin içi gittiği bir gerçek. Şimdi sizlere Nikon marka kek yapılışını paylaşıyoruz. Burada tabi önemli olan markası değil, dilediğiniz markayı da bu yöntemle oluşturabilirsiniz…

İçindekiler

 

Kek İçin

  • Bir bardak su
  • 200g Margarin
  • 1 su bardağı kanola yağı
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 100g bitter çikolata
  • 2 kaşık kakao tozu
  • 2 yemek kaşığı rom özü
  • 4 ayrılmış yumurta (sarısı / beyazlar)
  • 2 su bardağı un
  • 3  kaşık kabartma tozu
  • Biraz tuz
Süslemeler İçin
  • 1 kg beyaz Fondan (Şekerleme, Şeker haline gelmiş krema. Hazır olarak alabilirsiniz,kendinizde yapabilirsiniz)
  • Kırmızı, Sarı, Siyah gıda boyası
  • Gümüş boya
  • Pudra şekeri
  • Yumurta akı+pudra şekeri
Araçlar
  • Merdane
  • Bıçak
  • Fondan araçları
  • 20cm X 28cm  ebatlarında düz tava
1.Adım Kekin Pişirilmesi
Muhtemelen herhangi bir hazır kek kullanırsınız, ama aşağıdaki tarifi tercih etmenizi öneririz. Çünkü kekin çökmemesi lazım :)
  1. Küçük bir tencere içinde sıcak ve su, margarin, yağ, şeker, bitter çikolata ve kakao tozu karıştırın.
  2. Karışımı oda sıcaklığında  bekletelim. Yumurtanın sarısını (bir kerede) ve rom özünü ekleyelim ve iyice karıştıralım.
  3. Karışımın 3/4 ünü bir bardağa alıp kenarda bekletelim. Bu karışımı yapıştırıcı olarak kullanacağız.
  4. Unu ekleyelim ve tekrar karıştıralım.
  5. Oluşan köpüğe bir miktar tuz atalım.
2.Adım Kamera Parçalarının Hazırlanması
Fotoğraftaki gibi kekimizi keselim. Her kesilen parça fotoğraf makinemizin bir parçasıdır. Fondana dikkat edilmesi gerekmektedir. Düzgün bir kek olursa fotoğraf makinemiz de düzgün olacaktır. Kesilme noktalarına dikkat etmeliyiz bu nedenle keskin bir bıçak kullanmak gerekmektedir.
Soldaki büyük parça fotoğraf makinemizin gövdesi olacaktır. 2 tane daire lensimizi oluşturacak. Kalan kek parçaları ise tutmak için ve ufak detaylarda kullanılacaktır.
3.Adım Yapıştırma
Fotoğraf makinemizin oluşumu tamamlana kadar dikkatli bir şekilde parçaları yerine yerleştirelim.
  1. İlk olarak fotoğraf makinemizin gövdesi ile başlayalım
  2. Prizmayı yerleştirelim
  3. Daha sonra gövdenin üzerine prizmanın altına kek koyalım lensimizin düz durması için.(Kullanmadığımız kek parçaları ile yapabilirsiniz)
  4. Grip kısımını ekleyelim.
  5. Son olarak lensimizi ekleyelim. İlk bölüm yükseklikte daire ve ikinci bölüm bunun yarısı kadar olacaktır.
Ve bir kez daha dikkatli bir şekilde parçaları yerlerine koyalım. Bu sefer yapıştırıcı yardımıyla. Çikolata karışımımızı yapıştırıcı olarak dikkatli bir şekilde kullanmalıyız. Bu işlemlerden sonra keskin bir bıçak yardımı ile kekimizi düzeltelim.
NOT:(Fotoğrafların üstüne tıklarsanız hareketli hallerini göreceksiniz)
4.Adım Şekeri Hazırlama
Kekimizin kapağı için fondan kullanacağız. Fondan ile her türlü rengi elde etmek mümkün. Elimizde bir kilo ve beyaz renkte var. Siyah fondan yapmak neredeyse imkansız. Siyah boya ve yoğurma yardımı ile gri rengi elde edebiliriz. En son olarak siyah kaplama ile boyayabiliriz.
5.Adım Kekin Sarılması
Hazırladığımız fondanı dikkatli bir şekilde kekin etrafına iyice sıkıştırarak saralım.
Her yerini siyaha boyayalım.
6.Adım Objektifi Hazırlama
Lensin gövdesini fotoğraf makinemizin gövdesini hazırladığımız gibi hazırlayalım. Daireler arasına çikolata sosumuzu dökelim tutkal olarak.
Şimdi lensimizi fondanla saralım
Fondan üzerinde küçük bir delik açalım
Açtığımız delik objektifimizin camı olarak gözükecektir
Lensi siyah boyayla camı ise gri boya yardımı ile boyayalım
Düz ve uzun bir fondan üzerine çizikler atalım
Objektifimizin etrafına sararak siyaha boyayalım
7.Adım Detaylar
Deklanşör, flaş yeri, Nikon kırmızı yeri, lcd üst kısımı, seçim tekerleği gibi küçük detayları elde etmek için fondanı kullanmamız gerekiyor.
NOT:(Fotoğrafların üstüne tıklarsanız hareketli hallerini göreceksiniz)
Yumurta akı+pudra şekeri yardımı ile detayları ekleyelim
8.Adım Lensin Yerleştirilmesi
Kekin içine 2 tane kürdan yardımı ile lensimizi yerleştiriyoruz.
Genel Görünüm
NOT:(Fotoğrafların üstüne tıklarsanız hareketli hallerini göreceksiniz)
9.Adım Yemek
Nikon pastanızı yer misiniz yoksa saklar mısınız bilemiyoruz umarım güzel sonuçlar elde edersiniz. Hepinize afiyet olsun şimdiden.

Yazar hakkında Tüm yazıları gör

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir